Ana içeriğe atla

Netgear Orbi RBK50


Uzun araştırmalar sonucu oturduğum evin arka odalarına ulaşmayan Wi-Fi sinyal sorunu için çözümü buldum. Yıllar boyu Wireless extender kullanıp verim alamamış biri olarak Orbi dertlerime derman oldu. piyasadaki 100TL-200TL bandındaki extenderlardan temel farkı şu:Ana ünite ve uydu ünite 5Ghz 'te kendi arasında özel bir kablosuz hattan konuşuyor bu sebeple sizin wireless internet deneyiminizi etkilemiyor. 

Orbi'nin birden çok modeli var, siz evinizin ölçüsüne göre olan tipini kendiniz seçiyorsunuz. Kutudan 1 adet ana ünite ve 1 adet de uydu ünite çıkıyor. üniteler birbirinin tıpatıp aynısı. İkisinin de üzerinde 4 adet Gigabit ethernet portu birer adet USB 2.0 portu mevcut. Kutudan çıktığında ana ünite ile uydu üniteyi karıştırmamanız açısından güzelce etiket koymuşlar. 


Cihaz  802.11bgn, 2.4 GHz ve 802.11 a/g/n/ac standartlarını destekliyor. 


Misafirlerinize özel ayrı yalıtılmış bir ağ oluşturabiliyorsunuz. Hatta evinizde Amazon Echo (Alexa) varsa sesli komutlarla Misafir ağını açıp kapatabiliyorsunuz.




Cihazı Mobil uygulama (IOS ve Android) ya da web arayüzü üzerinden yönetebiliyorsunuz. Web arayüzü size yönetim açısından daha fazla seçenek sunuyor tabii ki. Bence Web arayüzünde de halen eksikler mevcut. Örneğin QoS sekmesi var ama içinde henüz bir ayar yok, Wake On Lan diye bir seçenek bulamadım. 

 Uydu Cihaz kurulduktan sonra üzerindeki ışık mavi ise bağlantı kaliteniz iyi,kırmızı ise "idare eder"demek. Bu ışıklar 10 saniyelliğine yanıyor ve sonrasında bir problem olana dek yanmıyorlar. Özetle Cihazın ilk kurulumu tamamlandıktan sonra üzerinde/önünde herhangi bir durum bildiren ışık görülmüyor.

Gelelim fiyat boyutuna. Amazon.com ürünü Türkiye'ye gümrükleyerek gönderebiliyor. 2 üniteli RBK50 modeli 5.000 square feet alan için. Yani bizim birimlere göre yaklaşık 450 metrekare kapsama alanı veriyor. (Oturduğum ev bu kadar büyük değil ama bir boy büyük aldım çocuklar seneye de kullanır diye :) ) Fiyat ise 291.99 USD buna artı olarak 86.82 USD gümrükleme ve kargo bedeli ekleniyor. Amazon her zamanki gibi sorunsuz bir şekilde ürünü kapımıza kadar teslim ettirdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sandžak - Balkan Mutfağı

Efendim bendeniz yine duramadım kendime hakim olamadım, gittim bol karbonhidratlı bir yemeğe. Aman Canan Karatay hoca duymasın :) Swarm'a baktığımda 2015'ten beri gitmemişim  Sandžak 'a . Vedat Milor'un Istanbul'un en iyi 100 restoranı kitabında da yer alan, güzel balkan yemekleri yapan bir restoran. Insanın dili Sandžak kelimesine dönmüyor o yüzden biz ailece Sancak diyoruz kısaca. Resim sağ üstte gördüğünüz mantısı soldaki ıspanaklı böreği birbirinden güzel. Biz bunları ortaya aldık Öklid restoran'da olduğu gibi :) ama mantıyı ana yemek olarak almadığıma pişman oldum. Neyse artık bir dahaki sefere. Et yemekleri de birbirinden güzel. Arzu ederseniz alkol de tüketebilirsiniz. Pendik Marina'daki yeri denize nâzır. Diğer şubelerine gitme şansım olmadı. Yemek üstüne bakır cezvede gelen kahvenin tadı da ayrıydı.

Playstation veya Xbox 'ınız internete erişim saatlerini nasıl düzenleyebilirsiniz?

Efendim Malumunuz  Pazartesi günü itibari ile artık gece 2:00 ile sabah 8:00 arası yapılacak download işlemleri Adil Kullanım kota hakkınızdan düşmeyecek. Benim gibi dijital olarak oyun indiren internet kullanıcıları için harika bir haber. Zira bir oyun 40-50GB boyutunda olabiliyor. Bazen bir oyuna 3-5 GB'lık güncellemeler gelebiliyor. Playstation ya da Xbox'ınızın bekleme modundayken download yapabilir seçeneğini de açtıysanız cihazlar kafasına göre istediği saatte download yapabiliyor, işin kötüsü bu konsolları içinde "şu saatler arası download yap" şeklinde bir ayar henüz mevcut değil. Peki bu ayarlamayı nasıl yapabiliriz acaba? Bekâr ya da çocuksuz kişilerin router'larında bugüne kadar kullanmayı hiç akıllarına getirmedikleri bir ayar ile bu yapılabilir. Ebevyn ayarları namı diğer Parental Controls. Kendi router'ımdaki ekran görüntülerini aşağıda paylaşıyorum. Sizde de benzeri bir ayar mutlaka vardır.

Bilgisayar kullanmadan yapılan dünyanın en büyük bilgisayar dolandırıcılıklarından biri.. :)

Başlıkta yazdığım şey doğru mu? Guiness Rekorlar kitabına göre evet doğru :) Olay 1978 yılında Amerika'da geçiyor ve işi başaran kişi Stanley Rifkin adında bir bilgisayar uzmanı. Kendisi doğrudan doğruya asla bu hikayeyi anlatmamış ama efsaneye göre durum şöyle gelişmiş. Stanley Rifkin Pasifik Hisseleri Ulusal Bankası'nda ; havale odasının verilerini korumak için yedekleme sistemi geliştiren bir firmada sözleşmeli personel olarak çalışıyormuş. Tabii bu sistemi geliştirebilmek için Stanley bütün havale prosedürlerini öğrenmesi gerekmişti. Havale odasında çalışan personellere banka tarafından her gün değişen 4 haneli bir şifre veriliyormuş. Personel hergün farklı şifreyi ezberlemeye üşendiği için bu şifreyi kağıda yazıp önlerindeki panoya yapıştırıyorlarmış. O zamanki prosedürde havale odasını telefonla arayan başka banka personellerinin havale işlemini gerçekleştirebilmesi için bu 4 haneli şifreyi havale odasındaki memura doğru olarak söylemesi gerekiyor. Yine birgün havale